Nu er det min tur

Nu er det min tur er en serie af børnebøger for børn i alderen 4-7 år. Bøgerne handler om børnene i en almindelig børnehaveklasse i folkeskolen.

Den første bog i Nu er det min tur, Milles første skoledag, handler om pigen  Mille, som har muskelsvind og derfor sidder i kørestol. Hun glæder sig til at begynde i skolen og forbereder sig som andre børn med at købe en fin rygsæk med tilbehør. Hun er dog også nervøs, for hun ved ikke, om der er trapper, hun ikke kan komme op og ned ad, eller om der er andre forhindringer for kørestolen.

Milles første skoledag er udgivet hos Lamberths forlag.

Anden bog i serien, Noah er fra Etiopien, handler om drengen Noah, som ser anderledes ud end de andre børn i klassen. Noah blev adopteret fra Etiopien, da han var helt lille. I bogen fortælles historien om, hvordan han kom til Danmark.

Tredje bog i Nu er det min tur, Maries mor og mutti, handler om pigen Marie, som er blevet til med hjælp fra en sæddonor. Maries har ingen far. I bogen hører man Maries historie om ikke at have en far, som de andre børn i klassen.

Hvert barn i klassen fortæller sin historie i sin egen bog.

Bøgerne beskriver aktuelle emner og fortæller om almindelige børn, som på den ene eller anden måde alligevel skiller sig ud. Det er realistiske historier, som gennem en hyggelig historie beskriver det at være anderledes i børnehøjde og viser børn, at forskellighed ikke er en begrænsning for at være en del af gruppen.

I klassen går der også en overvægtig dreng, en muslimsk pige, en forsømt dreng, en dreng hvis far sidder i fængsel, en pige hvis far er død m.fl. Deres historier fortælles i de kommende bøger.

Bøgerne er skrevet og udgivet af mig, Cecilia Hafezan Abel